Veel gestelde vragen

Ervaar je problemen, of weet je niet zeker waarom iets is of hoe iets werkt? In onze veel gestelde vragen proberen we je zo goed mogelijk te helpen om het goede antwoord te vinden. Mocht je ondanks de veel gestelde vragen er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op.
Algemeen
 • Wat is BabyGokje.nl? Babygokje is gewoon een hele leuke tool waarmee je kunt kijken wie van jouw familie, vrienden en kennissen het beste denkt te kunnen raden wat de eigenschappen zullen zijn van je baby. De eigenschappen die geraden kunnen worden zijn: geslacht, haarkleur, oogkleur, 1e letter van de naam, geboortedatum, geboortetijd, gewicht, en lengte.

  Met babygokje kun je een leuk wedstrijdje maken van het raden. Als je het zelf leuk vind kun je zelfs onderling nog een leuk prijsje weggeven aan degene die de meeste punten heeft gehaald!
 • Zijn mijn gegevens veilig? Absoluut, dit vinden wij heel belangrijk! Onze website is beveiligd met een SSL certificaat. Jouw e-mailadres en die van de mensen die meedoen aan je pool worden alleen gebruikt om resultaten te sturen van de pool. Verder worden je gegevens nergens voor gebruikt tenzij we hier heel duidelijk en expliciet toestemming voor vragen.
Babypool boekje
 • Wat is het babypool boekje? Het babypool boekje is een speciale upgrade van onze babypool. Hiermee creër je een leuke herinnering aan jouw zwangerschap. Alle resultaten van de babypool worden gebundeld in een uniek ontworpen boekje. De voorkant wordt gepersonaliseerd met de naam van jouw kindje, de top 10 van de ranglijst staat in het boekje, de geboortegegevens van jouw kindje, maar natuurlijk ook de ingevulde gegevens van de deelnemers. Daarnaast vragen wij elke deelnemer om een speciaal berichtje voor jullie kindje achter te laten, prachtig om later nog eens terug te lezen!
 • Wat zijn de kosten van zo'n boekje? De prijs van een standaard boekje is € 19,95. Deze is heel uitgebreid. Het is een luxe hardcover boekje met glanzende pagina's, het bevat 24 pagina's en heeft ruimte voor 20 deelnemers. 

  Van 21 t/m 35 deelnemers: € 24,95
  Van 36 t/m 49 deelnemers: € 29,95
  Van 50 t/m 90 deelnemers: € 34,95
  Vanaf 91 deelnemers: Dit kunnen wij helaas niet bieden. Deze mensen kunnen wel meedoen aan de pool, maar passen niet in het boekje.

  Alle boekjes worden gratis verzonden.
 • Wat als er meer mensen meedoen dan waar ik voor betaald heb? Er kunnen altijd onbeperkt mensen meedoen aan jouw babypool. Het aantal deelnemers heeft alleen betrekking op het boekje zelf. De prijs van het boekje wordt achteraf bepaald en is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers.
 • Ik heb een gratis babypool gekozen, kan ik alsnog een boekje krijgen? Jazeker, zodra de baby geboren is kun je het boekje ten alle tijden aanschaffen.
 • Mijn baby is geboren, wanneer kan ik het boekje verwachten? Zodra jij invult dat je baby geboren is, gaan wij aan de slag om jouw boekje te maken. Binnen 24 uur doen wij een laatste controle en sturen wij hem door naar de drukker. Vanaf dat moment duurt het ongeveer 5 werkdagen voor je hem ontvangt.
 • Kan ik mijn boekje retourneren? Producten die je via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door jouw ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

  Als er iets mis is met je boekje horen wij dit natuurlijk wel graag zodat we dit voor je kunnen oplossen! 
Gratis babypool
 • Is het echt gratis? Ja, de standaard babypool is volledig gratis. Je hebt volledig toegang tot alles en er zijn geen rare verborgen kosten: gewoon een leuk idee van ouders, voor (aanstaande) ouders. 

  Je hebt wel de mogelijkheid om te kiezen voor ons betaalde babyboekje, een mooie herinnering aan jouw zwangerschap. Dit is volledig optioneel!
 • Vanaf welk moment in mijn zwangerschap kan ik dit doen? Vanaf het moment dat jij weet dat je zwanger bent kun je de babypool al aanmaken. Maar ook als je al 30 weken zwanger bent is het nog leuk om de pool aan te maken. Je kunt zelf aanzetten wat je wel en niet geraden wilt hebben. Weet iedereen bijvoorbeeld het geslacht al dan kun je deze optie uit zetten, maar mensen kunnen dan nog bijvoorbeeld wel het gewicht, de datum enz. raden.
 • Mijn omgeving weet het geslacht van mijn baby al, wat nu? Je kunt zelf aanzetten wat mensen wel en niet mogen raden. Als je omgeving het geslacht al weet, dan vink je deze bij het aanmaken van de pool gewoon niet aan. Dan kunnen ze alles raden, behalve het geslacht.
 • Wat als ik een meerling krijg? Als je een meerling krijgt dan kun je hiervoor het beste meerdere babypools aanmaken. Dit kan gemakkelijk vanuit hetzelfde account.
 • Hoe kan ik mensen uitnodigen? Mensen uitnodigen kan heel gemakkelijk! Via jouw eigen pool pagina kun je direct een link delen via Whatsapp, Facebook, Twitter, Telegram of e-mail!
 • Moeten de mensen die ik uitnodig een account aanmaken? Nee! Dit is absoluut niet nodig. Mensen moeten alleen hun naam en e-mailadres achterlaten. De naam gebruiken we om mensen aan te spreken en voor jou om te zien wie van je vrienden heeft meegedaan. Het e-mailadres gebruiken we om mensen bij de geboorte van jouw kindje een e-mail te sturen met de resultaten.
 • Mijn baby is geboren, hoe kan ik de resultaten invullen? Op jouw babypool pagina staat rechtsbovenin een knop 'Baby is geboren'. Als je hierop klikt kun je de geboortegegevens van je kindje invullen. Zodra je op 'Opslaan en verwerken' drukt gaat ons systeem alles verwerken en de punten berekenen. Aan de hand hiervan wordt een ranglijst gemaakt, die je direct kunt bekijken op jouw pool pagina. De deelnemers ontvangen hier ook bericht van en kunnen zien hoe goed ze hebben geraden.
 • Wat is de puntenverdeling? Per item die je aan hebt staan kunnen mensen raden en punten verdienen. De punten zijn als volgt:
  • Geslacht goed: 10 punten
  • Eerste letter naam goed: 25 punten
  • Kleur haar goed: 5 punten
  • Kleur ogen goed: 5 punten
  • Gewicht goed: 10 punten
  • Lengte goed: 10 punten
  • Datum goed: 50 punten. 1 dag verschil: 20 punten. 2 dagen verschil:15 punten, 3 dagen verschil: 10 punten, 4 dagen verschil: 5 punten
  • Tijd goed: 60 punten. 1-30min ernaast: 30 punten, 31-60min ernaast: 25 punten, 61-90min ernaast: 20 punten, 91-120min ernaast: 15 punten, 121-150min ernaast: 10 punten, 151-180 ernaast: 5 punten

   Totaal kan (als de poolmaker alle keuzes aan heeft staan) een deelnemer dus 175 punten halen. We werken niet meer met minpunten.
 • Wat als mijn zwangerschap niet goed verloopt? Hier wil geen enkele aanstaande ouder natuurlijk aan denken, maar als de zwangerschap niet goed verloopt kun je altijd zonder probleem de pool verwijderen. Hier wordt verder niemand van op de hoogte gebracht.

  Heb je een pool met boekje? Neem dan even contact met ons op.
Spaarpot voor de ouders
 • Wat is de spaarpot? De spaarpot is een oude functie die we in het verleden hadden. Deze functie is niet meer beschikbaar en komt volledig te vervallen. Enkel ouders met een babypool die het zelf aan gezet hebben en de baby nog niet van geboren is zullen deze optie nog kunnen inzien. Nieuwe donaties ontvangen is niet meer mogelijk.
 • Wanneer wordt de spaarpot uitbetaald? Zodra je de geboorte van je kindje invult krijg je in één van de volgende stappen de optie om je gegevens inclusief IBAN nummer in te vullen. Wij zullen dan de eerst volgende dinsdag de spaarpot aan je uitbetalen. Vanaf deze dag kan het in sommige gevallen nog 1 of 2 werkdagen duren voordat het bij je op de bankrekening staat.