12 leuke babyshower spelletjes voor een geweldig feestje

21 juni 2024

12 leuke spelletjes voor op een babyshower

12 leuke spelletjes voor op een babyshower

Een baby pool is een leuke en interactieve manier voor vrienden, familie en collega's om voorspellingen te doen over de baby. Deelnemers kunnen gokken op o.a. de geboortedatum, het geslacht, de lengte en het gewicht van de baby. Deze voorspellingen maken het wachten op de geboorte spannend en zorgen voor veel plezier en betrokkenheid.

Wat zijn babyshower spelletjes?

Babyshower spelletjes zijn leuke en interactieve activiteiten die je tijdens een babyshower speelt. Ze draaien om de aanstaande moeder, haar zwangerschap en de baby. Deze spelletjes variëren van grappige uitdagingen tot gezellige quizzen en zorgen voor veel plezier en onvergetelijke momenten. Of je nu de aanstaande moeder wilt verrassen of iedereen aan het lachen wilt maken, babyshower spelletjes zijn een geweldige manier om de feestvreugde te verhogen. Hier zijn 12 fantastische spelletjes die gegarandeerd een hit zullen zijn!

1. Wie ben ik?

Een hilarisch spel waar iedereen van houdt! Plak een kaartje met een baby gerelateerd woord (zoals luiers, speen, babyfles) op het voorhoofd van elke gast. Ze moeten vragen stellen om te raden wat ze zijn. Dit zorgt voor veel gelach en leuke momenten, vooral als iemand erachter komt dat ze een "explosieluier" zijn.

2. Baby bingo

Maak bingokaarten met baby gerelateerde woorden. Elke keer als iemand een woord noemt tijdens de babyshower, kunnen de gasten dat afstrepen. De eerste die een rij vol heeft, wint een prijs! Woorden zoals 'wieg', 'speelgoed' en 'krampjes' maken het extra leuk.

3. Gratis babyshower printables

Je kunt veel gratis printables online vinden, zoals woordzoekers, kruiswoordraadsels en kleurplaten. Download een paar van deze leuke activiteiten en je hebt een goedkope maar vermakelijke optie die voor veel plezier zorgt tijdens de babyshower.

4. Voorspel met Babygokje.nl

Gebruik onze eigen tool, BabyGokje.nl, en start een babypool, om voorspellingen te doen over de baby. Laat de gasten raden wat het geslacht, de geboortedatum en het gewicht van de baby zal zijn. Dit is niet alleen leuk, maar het zorgt ook voor mooie herinneringen voor later. Wie weet, misschien blijkt tante Els wel een waarzegster te zijn!

5. Proef de babyvoeding

Koop verschillende soorten babyvoeding en verwijder de etiketten. Laat de gasten de verschillende smaken proberen en raden welke het zijn. Bereid je voor op grappige gezichten wanneer iemand per ongeluk een hapje van de 'spruitjespuree' neemt!

6. Baby memory

Iedereen kent het wel van vroeger: memory spelen. Print foto's van bekende babyproducten en speel een spelletje memory. Leg de kaartjes met de afbeeldingen naar beneden en laat de gasten om de beurt twee kaartjes omdraaien om paren te vinden. Het is een leuke manier om te testen wie de meeste babyproducten herkent en onthoudt.

7. Wat zei de peuter?

Als de aanstaande moeder al een kind heeft, kun je spelletjes doen zoals “wat zei de peuter?” waarbij je citaten van het eerste kind opschrijft en gasten moeten raden of het echt gezegd is of niet. Bijvoorbeeld: "mama, denkt de baby ook dat sterren knuffels zijn?"

8. Raad de babyfoto

Vraag alle gasten om een babyfoto van zichzelf mee te nemen. Leg ze op een tafel en laat iedereen raden wie wie is. Dit is een geweldige manier om herinneringen op te halen en elkaar beter te leren kennen. Het zorgt voor veel gespreksstof en hilariteit.

9. Baby hints

Speel een spelletje hints met alleen babygerelateerde woorden. Dit zorgt voor veel beweging en gelach. Probeer eens ‘explosieluier’, ‘totaalruptuur’ of ‘babykots’ uit te beelden zonder in lachen uit te barsten!

10. Babyjacht

Verstop kleine babyartikelen rond de locatie en geef de gasten een lijst met items die ze moeten vinden. Dit zorgt voor een beetje competitie en veel plezier. Wie vindt als eerste het verscholen speentje of het verborgen rompertje?

11. Hoe groot is de buik?

Geef iedereen een stuk lint en laat ze raden hoe groot de buik van de aanstaande moeder is. Degene die het dichtst in de buurt komt, wint een prijs. Het is altijd grappig om te zien hoe overschatting en onderschatting de ronde doen!

12. Persoonlijke wensen voor de baby

Laat gasten iets persoonlijks schrijven of tekenen voor de baby. Dit kan op een romper, slabbetje of zelfs een blanco boek. Dit zorgt voor een mooie herinnering en een emotionele touch aan de babyshower. Denk aan lieve berichtjes zoals "welkom, kleine ster!"

Met deze 12 spelletjes zorg je ervoor dat de babyshower een onvergetelijke dag wordt. Of het nu om lachen, competitie of creativiteit gaat, deze spellen maken het extra speciaal voor de aanstaande moeder en haar vrienden. Zorg ervoor dat iedereen geniet van deze bijzondere dag vol verrassingen en plezier!