Hoe organiseer je een babyshower?

Hoe organiseer je een babyshower? Wanneer iemand in je omgeving zwanger is, is het een leuk idee om haar en haar ongeboren baby in het zonnetje te zetten. Dit wordt meestal gedaan door het organiseren van een babyshower. De babyshower organiseer je vaak halverwege de zwangerschap en staat geheel in het teken van leuke activiteiten, cadeautjes en natuurlijk een babypool. We gaan je vertellen hoe je een babyshower kunt organiseren! 

Wat is een babyshower precies? 

Een babyshower is een feest dat gegeven wordt ter ere van een zwangere. Het is een feest dat van oorsprong uit Amerika komt en is overgewaaid naar Europa. Het is ooit ontstaan om aanstaande ouders die het niet zo breed hadden, te kunnen ondersteunen door praktische babyspullen te geven. Een babyshower werd dan ook eigenlijk alleen georganiseerd voor de eerste zwangerschap. 

Tegenwoordig wordt er een babyshower gegeven om de ongeboren baby te vieren en de aanstaande moeder in de watten te leggen. Er worden vaak verschillende activiteiten georganiseerd, zoals baby gerelateerde spelletjes en er is altijd veel lekker eten. Ook is er zeker geen gebrek aan cadeautjes. Vaak wordt alles in een blauw of roze thema gedaan. 
 

Een babyshower plannen

Als je een babyshower gaat plannen is het slim om te beginnen met de gastenlijst. Wanneer de aanstaande moeder weet dat je een babyshower organiseert, is het slim om te vragen wie ze er graag bij wilt hebben. Het zou jammer zijn als je andere vrienden bent vergeten uit te nodigen. 

De gastenlijst is compleet, dan komt vaak het moeilijkste van het organiseren namelijk een datum plannen dat iedereen kan. Dit kun je het beste doen met een online datum planner. Hier kan iedereen aangeven wanneer ze beschikbaar zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook de bedoeling dat iemand de aanstaande moeder naar de babyshower toe kan lokken. Dit doe je vaak door iemand af te laten spreken om die datum wat leuks te gaan doen. 

De 2 moeilijkste dingen zijn geregeld, tijd voor het leuke gedeelte! De babyshower moet gevuld worden met leuke activiteiten en lekker eten. Dit kun je het beste afstemmen met de groep. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een knutselactiviteit bij iemand thuis, is het handig wanneer iedereen bijvoorbeeld iets lekkers meeneemt. Zo organiseer je het echt samen! 
 

Babyshower activiteiten

Je wilt tijdens de babyshower wat leuke activiteiten gaan doen. Zorg wel dat dit activiteiten zijn die de moeder ook leuk vindt. Wanneer zij niet zo creatief is, dan is een baby gym knutselen niet haar ideale activiteit. Het draait natuurlijk allemaal om de aanstaande moeder, dus zij moet het vooral leuk vinden! 

Naast iets leuks voor de baby maken met z’n allen, kun je ook kiezen om de middag juist te vullen met leuke baby gerelateerde spelletjes, zoals raad het babyhapje. Ook een quiz om de baby kennis te checken is bijna altijd wel een succes. Wat meestal ook gedaan wordt is een babypool. Iedereen die uitgenodigd is kan dan zijn of haar babypool invullen en gokken welke eigenschappen de baby krijgt wanneer deze wordt geboren.

Hier kun je natuurlijk ook heel handig onze website voor gebruiken via bijvoorbeeld een tablet!
 

Babyshower snacks

Snacks mogen tijdens een babyshower echt niet ontbreken. Zorg dat op z’n minst alle favorieten van de moeder gehaald worden. Ook is het redelijk traditioneel dat alles in de kleuren van het geslacht van de baby wordt gedaan. Vaak wordt er gekozen voor bijvoorbeeld een lekkere taart of cup cakes in het roze of blauw. Ook het drinken kun je hierop aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bubbelwater met blauwe bessen erin of kies voor roze limonade. 
Verder is het vooral aan te raden om wat kleinere snacks neer te zetten. Meestal is iedereen druk bezig met de activiteiten. Het is dan fijner en makkelijker om wat kleine hapjes te eten tijdens het knutselen of het spelen van de spelletjes. 
 

Wat je zeker niet mag vergeten! 

Er zijn een paar dingen die je niet moet vergeten wanneer je een babyshower organiseert. Als eerst moet het natuurlijk leuk en comfortabel zijn voor de aanstaande moeder. Het is natuurlijk een dag die om haar draait. Een gehele dag vol plannen is dan ook niet aan te raden. Ook een druk schema met heel veel activiteiten zal vermoeiend zijn voor de moeder. Een fijne middag met een paar leuke activiteiten zal over het algemeen het meest gewaardeerd worden. 

Hou dan ook rekening dat de snacks en activiteiten te doen moeten zijn voor de zwangere. Ze zal voor een activiteit het liefst rustig willen blijven zitten en niet te veel hoeven lopen ervoor. Met het eten en drinken zijn lekkere hapjes met carpaccio of het schenken van alcohol is misschien lekker voor de andere gasten, maar niet leuk voor de zwangere. Vergeet dit dan ook niet bij het doen van inkopen en het organiseren van de babyshower.