Nub theorie: het geslacht van je baby voorspellen met 12 weken

Nub theorie: het geslacht van je baby voorspellen met 12 weken Ben je zwanger en wil je al vroeg het geslacht van je baby voorspellen? Met de nub-theorie kun je al vanaf 12 weken zwangerschap weten wat het geslacht wordt.


Wat is de nub-theorie?

Bij jongens en meisjes groeit er een bobbeltje (Engels: nub) tussen de benen. Wanneer je ongeveer 11 weken zwanger bent ontwikkelt dit bobbeltje zich bij meisjes tot een clitoris en bij jongens tot een penis. Alle baby’s hebben dus een ‘nub’, maar deze staat bij jongens en meisjes wel in een andere hoek. Bij meisjes staat de nub ongeveer evenwedig aan de ruggengraat. Bij jongens staat deze in een hoek van ongeveer 30 graden ten opzichte van de ruggengraat.


Hoe werkt de nub-theorie?

Allereerst heb je een zijwaartse echo nodig. Het liefst ligt je kindje op de rug met de benen opgetrokken. Staat de nub in een hoek van 30 graden t.o.v. de ruggengraat? Het is een jongen! Staat de nub evenwijdig aan de ruggengraat? Het is een meisje!


Hoe betrouwbaar is de nub-theorie?

Deze werkt het beste vanaf 12 weken zwangerschap. Met 12 weken is de betrouwbaarheid van de nub-theorie ongeveer 75%. Vanaf 14 weken is dit zelfs al 95%. Hou er wel rekening mee dat je voor het meest betrouwbare resultaat natuurlijk beter de 20-weken echo af kunt wachten.

Heb jij de nub-theorie toegepast bij jezelf of een ander? En klopte dit?